Tal fra en analyse lavet af Momentum viser at hele 56% vælger at få monteret et anhængertræk på deres bil. Et anhængertræk giver dig også et hav af mulighed såsom, campingvogn, cykelstativ, barnevognsholder eller trailer.
Du kan både få monteret dit anhængertræk fra fabrikken eller eftermonteret hos den valgte forhandler. Når du skal have monteret et anhængertræk kan du vælge mellem et 7-polet stik eller et 13-polet stik. Det 7-polet stik var førhen standard, hvor det 13-polet stik i dag har overtaget. Du har dog stadig mulighed for at få monteret et træk med 7-polet, hvis du ønsker dette. Dette skal du dog gøre opmærksom inden eventuel påsætning.
Hvilke krav er det for anhængertræk?
Er den bil du ønsker at få eftermonteret et anhængertræk på ældre en 8 år skal bilen synes efter montering. Er den i stedet under 8 år gammel er der mulighed for at få monteret et anhængertræk uden at bilen skal til syn. Her skal følgende krav være opfyldt:
– Montering skal ske ved et momsregistreret værksted eller virksomhed der er momsregistreret til handel med biler eller campingvogne.
– Det valgte værksted skal ind og udfylde en blanket på Skat.dk, hvor de påføre “synsfri sammenkobling” på din registreringsattest.
– Ifølge dansk lovgivning skal du kunne sætte en wire fast på bilen fra anhængeren. Der skal derfor være et øje ved anhængertrækket til dette.
Vælger du et aftageligt anhængertræk, vil bilen skulle synes efterfølgende.
Fastmonteret anhængertræk
Vælger du et fastmonteret anhængertræk vil du altid nemt og hurtigt kunne sætte din trailer eller campingvogn bagpå bilen. Et fastmonteret anhængertræk er måske ikke lige så pænt som et aftageligt, men det er ofte mere praktisk.Som en sidegevinst kan det fast anhængertræk være med til at beskytte imod mindre parkeringsbuler i bagskærmen.
Aftageligt anhængertræk
Er du træt af at skulle have et anhængertræk hængende bag på din bil hele tiden, kan et aftageligt anhængertræk være løsningen for dig. Det er nemlig lige til at klikke af og smide bag i bagagerummet, når du ikke skal bruge det.
Det er desværre ikke alle biler som må få eftermonteret et anhængertræk. Du kan via Færdselsstyrelsens side slå op om den ønsket bil har mulighed for anhængertræk. Vær opmærksom på at vælge præcis den motorstørrelse og model du har kigget på, da dette kan være afgørende for om bilen må få eftermonteret anhængertræk.
Du kan slå den ønsket bil op her.
Ifølge dansk lovgivning må du højst køre 80 km/t på motorvejen, når du har efterspændt en trailer eller campingvogn. I visse tilfælde, hvis bilen er Tempo 100 godkendt, må du køre op til 100 km/t på tyske motorveje.
På motortrafikveje og landevej er grænsen naturligvis også mx 80 km/t, og i byerne 50 km/t. Vær naturligvis opmærksom på de skilte du møder på vejen, da det er disse som er gældende
En anhænger skal altid være strøm, hvilket den får påført via det valgte stik. Stikket kan bestå af enten 7 eller 13 tapper, der tilsluttes bilens hunstik. Inden montering af anhængertrækket skal du derfor vælge om du enten ønsker et 7-polet eller 13-polet stik. Du kan tilkøbe et adapterstik, så du kan konverter den ene stiktype over til det andet.
Det fleste biler kan få eftermonteret et anhængertræk. I visse tilfælde kræver det et omsyn af din bil for at det er godkendt til kørsel. Dette vil vi være behjælpelig med, hvis du har købt en brugt bil hos os, hvis dette ikke er tilfældet står vi naturligvis også til rådighed.
De fleste biler i dag har mulighed for at få monteret et anhængertræk, der findes dog enkelte tilfælde, hvor det ikke er muligt. Dette er typisk de mindre biler eller enkelte el- og hybridbiler. Du kan altid spørge din rådgiver til råds omkring dette.
Jævnfør Appplus kan følgende mikrobiler efter 1.juli 2018 ikke få anhængertræk monteret: VW Up, Mini, Skoda Citigo, Seat Mii, Citroen C1, Peugeot 108/208, Toyota Aygo. Derudover findes der enkelte el- og hybridbiler som ikke kan få monteret anhængertræk.
Ja, det er vigtigt at oplyse dit forsikringsselskab om at bilen har fået eftermonteret et anhængertræk. Dette kan nemlig betyde en udvidet ansvarsforsikring som er lovpligtig. Denne type forsikring skal tegnes på selve påhængskøretøjet.
Montering af en anhængertræk kan koste alt fra 5.000 kr. – 15.000 kr. Alt afhængig af, hvilken bil og hvilken form anhængertræk der skal monteres. Hos oplever langt de fleste af de anhængertræk vi montere koster fra 7.995 kr. Montering af anhængertræk er ofte en større investering, men er din bil forberedt til det fra fabrikken kan det ofte være en smule billigere.
Det kan ofte være en jungle, at finde rundt i hvor meget du egentlig må køre med. Vi har dog samlet nogle af de mere grundlæggende regler som kan være nemmere at huske:
Det er dit kørekort som bestemmer, hvor meget du må køre med. Har du ligesom de fleste andre et almindeligt B-kørekort, må du max køre med 3.500 kilo totalt. Det vil sige bilens totalvægt + anhængerens totalvægt som udgangspunkt ikke må overstige de 3.500 kilo.
Du kan læse om alle reglerne for kørsel med påhæng her.
Der findes mange forskellige former for anhængertræk du kan vælge til din bil. Hvilke former du kan vælge imellem afhænger den enkelte model. Du kan f.eks. vælge i mellem fast-, aftageligt-, svingbart- og elektronisk-anhængertræk.
Det kan godt vælge at montere dit anhængertræk selv, hvis du ønsker at spare lidt på timeprisen i forhold til et værksted. Dog skal du være opmærksom på at anhængertrækket bliver monteret forsvarligt, da din bil skal synes inden kørsel. Gør du ikke dette kan du risikere en bøde.
Mandag – Fredag
Søndag
09:00 – 17:00
Efter aftale
Mandag – Torsdag
Fredag
07:30 – 15:30
07:30 – 15:00
Udfyld denne formular og vi kontakter dig hurtigst muligt.
Udfyld denne formular og vi kontakter dig hurtigst mu1igt
Udfyldt denne formular og vi kontakter dig hurtigst mu1igt
Hvis du mangler hjælp til andet er du altid velkommen til at kontakte os på