fbpx
Google anmeldelser 4,7
4.7/5
Maul biler logo
Forældreuniverset

Autostol guide - Find den rette autostol til din bil

Vi kender det alle, man vil altid sine børn det bedste! Men hvordan finder man egentlig frem til den bedste autostol? Ja det kan desværre være lidt af en labyrint, at bevæge sig rundt i, når man skal vælge sig en autostol. Hvor høj grad af sikkerhed har denne autostol egentlig? Hvilken autostol passer til barnets alder, vægt og højde? Er stolen egenlig praktisk – er den nem at rengøre, og let at flytte rundt på? Ja spørgsmål og tanker er det nok af, når jagten på den nye autostol sættes i gang.  

I denne autostol guide 2024

, har vi forsøgt at hjælpe dig lidt på vej. Vi har nemlig taget udgangspunkt i den anerkendte tyske autostolstest fra ADAC

Obs.: Maul Biler har ikke selv udført test på autostolene. Vores autostol guide 2022 er udarbejdet ud fra offentliggjorte undersøgelser fra valide kilder, herunder ADAC. Vi håber, at du med vores guide kan spare tid og få en god og overskuelig købsoplevelse med din nye autostol. Vi har udelukkende taget udgangspunkt i autostole af høj kvalitet.

Hvem er ADAC egenligt?

ADAC er forkortelsen for Allegemeiner Deutscher Automobil-Club og er en tysk billistforening som med sine cirka 17 milioner medlemer er Europas største. ADAC har hovedsæde i Munchen og blev etabeleret tilabge i 1903 under navnet Deutsche Motorradfahrer-vereinigung, men skiftede sidenhen i 1911 til deres nuværende navn. ADAC bestræber sig på at dele alt deres viden omkring relevante emner for deres medlemer. Heraf opstod deres autostoletest som er blevet udarbejdet sammen med en række forbrugerbeskyttelsesorganisationer. 

ADAC har i samarbejde med andre europæiske billistforeninger og forbrugerbeskyttelsesorganisationer udarbejdet en sammenligningsguide omkring autostole. Testen tager udgangspunkt i alle vægtklasser og om de er godkendt i henhold til UN ECE regulativ 129 (I-Size).

I alt blev 26 modeller testet i kategorierne sikkerhed, håndtering, ergonomi og kemi.

De fire kategorier i ADAC

Frontal- og sidekollisionssikkerhed 

For at teste autostolens sikkerhed ved frontal- og sidekollision udarbejde man en test, hvor man f.eks. i en Volkswagen Polo IV monterede en autostol og simulerede et frontalt sammenstød med 64 km/t, samt en sidekollisionstest ved 50 km/t. For at kunne se skadens omfang brugte man forskellige størrelse crashtest-børnedukker, hvorved man kunne måle den egentlige belastningsværdi ved de forskellige sammenstød. Under testen kiggede man også efter selens reaktion og autostolens stabilitet.

Håndtering i hverdagen

I de forskellige test undersøgte man også i hvor høj grad det var muligt, at lave en moteringsfejl under forskellige situationer herunder spæding og afspænding af barnet, montering og afmontering af autostolen, samt autostols generale opbygning herunder betjeningsvejledning. Sideløbende testede en række testpersoner også, hvor nemt betrækket på de enkelte modeller var i forhold til rengøring

Ergonomi

Under diverse test med børn og dukker undersøgte med siddepositionerne, pladsen til rådighed, samt komforten for barnet, samt autostols pladsbehov i de enkelte udvalgte modeller. 

Kemi i autostolen

Alle autostole blev test i forhold til deres tekstil og materiale, hvor man blandt andet kiggede efter stoffer under kategorien PAH’er, phthalater, flammehæmmere, phenolforbindelser, organotin, formaldehyd og tungmetaler. 

Kilde: ADAC 

Bedømmelsens opbygning

ADAC bedømmelse af de enkelte autostole kigger på autostolens sikkerhed, håndtering, ergonomi og kemi. Vurderes sikkerheden eller håndetering af den enkelte autostol dårligere end “God” fører dette til en gradvis devaluering. Derudover vil et højt indhold af dårlig kemi også fører til en devaluering. 

Score i ADAC testen:

Meget godt 0,6 – 1,5

Godt 1,6 – 2,5

Tilfredsstillende 2,6 – 3,5

Tilstrækkelig 3,6 – 4,5

Utilstrækkelig 4,6 – 5,5

UN ECE regulativ 44 og UN ECE regulativ 129 (i-size)

I ADAC´s test har de både kigget på de gamle UN ECE regulativ 44, samt det nyere 129 regulativ. De vigtigste forskelle mellem UN ECE Reg. 129 (i-Size) og UN ECE Reg. 44 er:

›› Produkterne skal bestå en sidekollisionstest for at at opnå godkendelse.

›› Produkterne er ikke som hidtil inddelt i fast definerede vægtklasser tildelt. Snarere kan barnestolsproducenten selv bestemme hvilket størrelsesområde hans barnestol er egnet, fx fra 67 cm til 105 cm højde.

›› Børn op til 15 måneder skal transporteres mod kørselsretningen (dette gælder – ligesom de andre punkter – kun for barnestole, der er godkendt i henhold til det nye direktiv, ikke til produkter med UN ECE Reg. 44 godkendelse.)

Brugte autostole - Go/no go?

Både ADAC og en række andre organisationer anbefaler kun at anvende brugte autostole, hvis de kommer fra ens egne ældre børn, eller slægtninge, venner eller gode bekendte. Det er nemlig utrolig vigtigt, at kende til hele autostolens liv og eventuelle slid. – Hvordan har den været brugt, og har den været ude for nogle uheld? Det er nemlig vigtigt, at autostolen aldrig har været involveret i en ulykke. Man bør altid udskifte ens autostol, hvis den har været involveret i en ulykke.  

Væk med de gamle autostole

Vidste du, at din autostol faktisk kan blive for gammel? Nej vel? Men det kan den faktisk.

Du skal nemlig være opmærksom på at din brugte autostol kan være for gammel. ADAC har lavet en række tommelfingerregler som du kan tage udgangspunkt i, når du skal se om netop din nuværende autostol eller den du har arvet er for gammel:

›› Autostolens bæreseler bør maksimalt bruges af tre forskellige børn i træk, og så ikke længere end 4 til 5 år i brug.

›› Autostole som passer fra ca. 1 til 4 år anbefales højst at bruges til 2 børn efter hinanden, det vil sige i højst cirka 4 til 6 år.

›› Autostole som passer fra omkring 4 til 12 år har normalt mere slid en andre type autostole. Derfor anbefales det ikke disse overdrages til et nyt barn efter endt brug.

›› Brugte sæder, der før havde ADAC-dommen “tilstrækkelig” el modtaget “fattige” anbefales ikke overdrages.

Der anbefales kun at bruge autostole som har et officielt godkendelsesstempel med den gældende standard UN ECE Reg. 44/03, UN ECE Reg. 44/04 eller UN ECE Reg. 129 (i-Size).

Sædernes gyldighed med UN ECE Reg. 44 standarden kan ses ved det flercifrede kontrolnummer under bogstavet “E”. (dette er cirklet med sort): Hvis tallet starter med 03… eller 04…, autostolen opfylder de gældende standarder og kan fortsat bruges. Afhængigt af modellen er testforseglingen et klistermærke

Få mest ud af din autostol

For at du kan få mest muligt ud og din autostol og opnå dens højst mulige sikkerhedspotentiale har vi samlet en række tips til dig:

›› Få en forklaring på placering og montering i en forretning som har styr på produktet og prøv eventuelt at få den installeret i din egen bil eller potentiel nye bil for at være på den sikre side.

›› Følg betjeningsvejledningen nøje for at undgå fejl. Vigtigt: korrekt vægtklasse eller størrelse, tilladt siddestilling. Bemærk monteringsretning og remføring. Tjek om autostolen er godkendt til brug i visse køretøjer.

›› I tilfælde af biler med airbags er det vigtigt at være opmærksom på instruktionerne fra autostolen og bilfabrikanten.

›› Barnestolen skal være stabil, vippesikker og ikke skride. ›› Foretag ingen ændringer på barnestolene.

›› Tilpas selen til barnet og sørg for, at selen kører korrekt: Skulderremmen skal være centreret over skulderen, hofteremmen som denne køre så lavt som muligt over lysken.

›› Hold altid barnestolen i bilen og barnet i sædet så stramt som muligt spænde op, undgå løse bælter.

›› Position af bælter og højde på nakkestøtten fra tid til anden gennemgå og justere efterhånden som barnet vokser.

›› Ingen tunge eller skarpkantede genstande i kabinen.

Hvordan køber man den rette autostol?

Vi anbefaler altid at det er en god idé, at tage udgangspunkt i de testresultater der forfindes på den ønsket autostol. Du skal dog være opmærksom på det ikke er alle test som er restvisende da nogen af disse blot tager udgangspunkt i håndtering af autostolen, men ikke foretager diverse kollisionstest. 

Det er især ved de “billigere” autostole at man bør overveje at kigge ind i dens testresultat for at gennemskue sikkerheden. Selvom den ønsket autostol opfylder de lovbestemte minimumskrav, kan der ofte stadig være visse mangler i forhold til sikkerheden. Derfor anbefaler vi, at man for eksempel tager udgangspunkt i ADAC’s test. 

Rene selepuder uden ryg- eller hovedstøtte giver ikke god skulderseleføring og ingen beskyttelse i tilfælde af sidekollision, de ville ikke bestå ADAC-børnesædetesten. Derfor er de ikke testet af ADAC.

 

Vær opmærksom på autostolens testforsegling

Under alle omstændigheder bør den nye autostol som minimuml have en testforsegling med den nuværende teststandard. Autostole med de gamle standarder ECE-R 44/01 og 44/02 må ikke længere bruges siden april 2008. 

Følgende tre standarder er i øjeblikket godkendt parallelt:

– i-Size / UN ECE Reg. 129

– UNECE Reg. 44/04

– UNECE Reg. 44/03

Test i egen bil inden du køber

Vi anbefaler altid at test den ønsket autostol ude i din nuværende eller nye bil. Det er nemlig ikke alle autostole som passer lige godt i alle biler. Vi har især oplevet at visse ældre bilmodeller har haft lidt udfordring med stabiliteten ved montering af visse autostole grundet lange selespænder eller en ikke optimal sædeposition.

Vi anbefaler også altid at tage en god snak med diverse forhandler af autostole omkring monteringen, da en betjeningsfejl ofte kan have en stor betydning for autostolens endelig sikkerehedsniveau. 

Bliv klogere på de forskellige standarder.

Tre barnesædestandarder er i øjeblikket godkendt: i-Size (UN ECE Reg. 129), UN ECE Reg. 44/04 og 44/03. Men hvad er vigtigt, når du skal vælge den rigtige barnestol? Højde, vægt eller alder?

– i-Size, den seneste godkendelsesstandard UN ECE Reg. 129, afhænger af barnets størrelse

– De gamle standarder UN ECE Reg. 44/03 og 44/04 er stadig gyldige

– Integrerede barnestole til selefastgørelse er truet med et salgsforbud

Loven foreskriver, at børn op til 12 år  eller  op til en højde på 150 cm  skal sikres i bilen – det betyder, at autostol er obligatoriske . Men hvilken stol er det rigtige til dit barn? Hvilke lovkrav skal et sæde opfylde, hvad er tilladt? Det er ikke nemt at holde styr på tingene, men det er meget vigtigt – for kun den rigtige autostol, der er korrekt installeret, kan beskytte dit barn i tilfælde af en ulykke.

Disse standarder er godkendte

Tre børnesædestandarder er i øjeblikket godkendt parallelt – de kan identificeres ved testseglingen, der er fastgjort til barnesædet:

  • i-Size / UN ECE Reg. 129
  • UNECE Reg. 44/04
  • UNECE Reg. 44/03

Den  ældre standard UN ECE Reg. 44  opdeler barnestole i fast definerede  vægtklasser  , den  seneste standard i-Size (UN ECE Reg. 129)  er baseret på  barnets størrelse . Sæder efter den tidligere standard UN ECE Reg. 44/01 og 44/02 må i øvrigt ikke længere bruges.

i-Size standard er lig med UN ECE Reg. 129

Den nyeste i-Size-standard er baseret på  barnets højde . Afgørende er producentens  specifikation , som selv kan bestemme størrelsesområdet for sine autostole.

Uanset størrelse må børn  op til 15 måneder ikke transporteres i disse autostole i  fremadvendt position. Kun bagudvendte sæder, der er monteret på tværs af kørselsretningen, er tilladt. ADAC anbefaler, at børn op til to år kun rejser mod kørselsretningen.

UN ECE Reg. 129 blev offentliggjort i  tre faser  :

1. Integrerede (med sikkerhedssele) ISOFIX barnesæder (tidligere klasser 0, 0+ og I): Aktiv siden 2013

2. Ikke-integrerede barnesæder (tidligere klasse II og III): Aktiv siden 2017

3. Alle andre autostole (f.eks. til fastgørelse til køretøjets sikkerhedssele): Aktive siden 2019

Autostole klasser i henhold til UN ECE Reg. 44/04

Autostolene i henhold til UN ECE Reg. 44 standarden er opdelt efter forskellige kropsvægtklasser. Mens vægtene er bindende, er aldersintervallerne kun vejledende.

Klasse
Vægt
Aldersinterval (ca.)
Klasse 0
op til 10 kg
Op til 1 år
Klasse 0+
Op til 13 kg.
Op til 1,5 år
Klasse I
9 til 18 kg
1,5 år til 4 år
Klasse II
15 til 25 kg
Op til 7 år
Klasse III
22 til 36 kg
7 til 12 år

Bemærkninger og anbefalinger

Alle tre standarder UN ECE Reg. 44/03, UN ECE Reg. 44/04 og i-Size (UN ECE Reg. 129) er stadig gyldige parallelt indtil 1. september 2023, så du kan fortsætte med at bruge barnestolene på den gamle standard. Følg testresultaterne fra ADAC-autostoltest.

Som en generel regel bør du altid  læse bilens manual og instruktionerne til autostolen omhyggeligt  og også være opmærksom på følgende: 

  • Skift ikke til den næste større autostol for tidligt

  • Børn op til 2 år er bedre beskyttet i den bagudvendte autostol 

  • En selepude med rygstøtte giver mere beskyttelse i et sidestyrt

Hvordan fastgør jeg autostolen korrekt?

Uanset om det er med Isofix-systemet eller trepunktsselen: den korrekte montering af autostolen garanterer en sikker rejse. Her er de vigtigste informationer og tips til sikring af børn og autostole i bilen.

– Isofix er et enkelt og stabilt fastgørelsessystem

– Seleseler, stødskærme eller trepunktsseler sikrer barnet i sædet

– De mest almindelige fejl ved installation med bæltet

Hvilke monteringsmuligheder er der?

Der er to måder at installere en autostol i bilen på: Isofix-forankringen og selemonteringen. For en Isofix autostol skal køretøjet være udstyret med passende beslag, så sædet kan forankres solidt i bilen. Siden 2013 er alle nye køretøjer blevet udstyret med Isofix-beslag , og autostolene er mærket i overensstemmelse hermed. Bemærk også de relevante oplysninger i dit køretøjs manual.

Den anden mulighed er at bruge køretøjets egne sikkerhedsseler. Autostolen spændes fast til autostolen med trepunktsselen . Du bør altid læse betjeningsvejledningen til autostolen omhyggeligt for at sikre, at sikkerhedsselen er korrekt styret og monteret korrekt.

Isofix system

Isofix er en standardiseret, fast forbindelse mellem autostolen og køretøjet, som frem for alt gør det meget nemmere at montere sædet sikkert. Autosædet er solidt fastgjort til køretøjets sæde med Isofix-beslag. Isofix forankringspunkterne er nu hovedsageligt monteret som standard på de to yderste bagsæder. Særlige låsearme på barnesædet griber Isofix-beslaget i køretøjet med trykknapper. Sædet er derefter solidt forankret i køretøjet.

Relativt nyt er sæder, der er forbundet til køretøjets Isofix-beslag med køretøjets sikkerhedssele og også med sædets egne selestropper , kendt som Isofix-låse. De gør det nemt at flytte sæderne sidelæns. Separate Isofix-båndsystemer er dog ikke tilladt. Nogle Isofix-sæder kan også monteres i køretøjer med deres normale selebeslag, som også er tilgængelige.

I stedet for at forbinde autostolen direkte til køretøjet med beslaget, kan en Isofix-sokkel også bruges. Dette er en basestation forbundet med Isofix, hvorpå passende autostole kan placeres og låses. Dette er især almindeligt med babyvogne, som for eksempel kræver hurtig montering og demontering i kombination med barnevogne.

Isofix-autostole med  universel  godkendelse (godkendelsesstempel) har brug for et  tredje fastgørelsespunkt ud over de to beslag : en topstrop eller et støtteben sikrer, autostolen ikke kan drejes for langt frem.

Øverste tøjring

Den øverste tøjring er en ekstra rem i toppen af ​​autostolen, som fastgøres til det passende sted bag i køretøjet. Forankringspunktet er normalt bag bagsædets ryglæn eller i bagagerummet.

Støtteben

Autostolen kan også udstyres med et støtteben, der placeres på køretøjets gulv . Nogle køretøjer har opbevaringsrum i fodrummet, så et sæde med støtteben må kun monteres i de køretøjsmodeller, der er anført på typelisten. For disse køretøjer har autostolsproducenten kontrolleret, at sædet kan monteres sikkert, og at fodrummet er egnet til støttebenet.

Selemontering

I et køretøj uden Isofix-beslag kan autostolen monteres med den  sædvanlige trepunktssele . Ellers bør Isofix-varianten altid foretrækkes. Ved montering af sikkerhedsselen skal det altid sikres, at autoselen følger den kurs, der er foreskrevet af autostolsproducenten, og at den trækkes så stramt som muligt . Den korrekte selebane er farvekodet på de fleste autostole. Sørg for at følge instruktionerne for at undgå installationsfejl.

De fleste nye autostole kan kun fastgøres med en trepunktssele, en  topunktssele (hovedsele)  er ikke tilstrækkelig. Sædeforstærkere til større børn må generelt kun fastgøres med en trepunktssele. Som følge heraf er der ingen egnede autostole til børn over syv år, som kan fastgøres med en topunktssele.

De mest almindelige fejl ved installation med sele

Uanset om det er en babysele, integreret eller ikke-integreret autostol: Korrekt installation er vigtig og livreddende – og det er her, der begås mange fejl.

Babysæde

– Hofte- og skulderseler vendt om
Korrekt: Når man spænder på bæreseler, lægges køretøjsselen altid først over bæreselens benende og indsættes derefter i spændet. Det resterende diagonale bælte, som løber op til ryglænet på køretøjssædet, placeres så rundt om hoveddelen af ​​babyselen.
Forkert: Hvis hofte- og diagonalselen udskiftes, når den er spændt sammen, kan babyselen rotere ud af selen i tilfælde af en frontalulykke. Risikoen for skader for babyen er ekstrem høj.

– Sele er ikke indsat i styrehjælpen
Korrekt: Styrene til køretøjets sikkerhedssele er markeret med blåt på babystole og grønt på de nyeste modeller. Både hofteselen (ved benenden af ​​babysædet) og diagonalselen (ved hovedenden af ​​babysædet) skal placeres i de medfølgende føringer.
Forkert:  Hvis selen ikke er sat ind i føringen, kan den glide af i tilfælde af en ulykke. Skallen bliver derefter kastet frem, og babyen kan komme alvorligt til skade.

Integrerede barnestole

– Remmen for løs
Det er rigtigt: Jo strammere sikkerhedsselerne er, jo mindre ryk i fastholdelsen og jo mindre er risikoen for en kollision med forsædet. Barnestole har normalt ikke automatiske sikkerhedsseler, så seleselen skal trækkes stramt, når du spænder den centrale sele. Hofteselen skal om muligt placeres under barnets jakke.
Forkert: Hvis selen ikke spændes, når den er spændt op, er risikoen for skader for barnet meget større. Billedet ovenfor viser, hvor farligt det er, når barnet stikker armene ud af seleselen: Dukken flyver næsten ukontrolleret frem – et barn ville slå hovedet på forsædet.

Ikke-integrerede barnestole

– Sele ikke i styret
Korrekt: Styrene til køretøjsselen er markeret rødt på barnestole, der er monteret i kørselsretningen, og grønne på de nyeste modeller. Både hofteselen (på siden af ​​sædehynden) og diagonalselen (på sædehynden og nakkestøtten) skal placeres i de medfølgende føringer og trækkes stramt.
Forkert: Hvis hofteselen placeres over guiden frem for i den, løber den for højt over barnets følsomme mave og overfører ikke belastningen til bækkenet. I tilfælde af en ulykke skærer bæltet sig ind i maven og kan forårsage alvorlige indre skader.

– Ryglænet er forkert justeret
Det er rigtigt: Højden på ryglænet kan justeres for at tilpasse barnestolen til det voksende barn. Hvis justeringen er korrekt, er hovedet godt støttet i siden, diagonalbæltet ligger midt på barnets skulder.
Forkert:  Hvis diagonalbæltet gnider i nakken (f.eks. fordi det ikke løber centralt over skulderen på grund af en forkert justeret rygstøtte), lægger nogle børn det under armhulerne. Det øger risikoen for skader betydeligt: ​​Ved frontalkollision er overkroppen næsten ikke fastholdt, hovedet kaster sig langt frem og diagonalbæltet skærer dybt ind i maven.

Bilens nakkestøtte: Fjern eller lad være på?

Nogle bil- og barnestolsproducenter anbefaler i deres vejledning, at du skal fjerne bilens nakkestøtte , før du installerer sædet . Især ved høje barnestole, hvis overkant læner sig op ad køretøjets nakkestøtte, er der ofte et relativt stort hulrum mellem barnesædet og køretøjets ryglæn . Dette kan ikke forhindres i biler med integrerede eller ikke-aftagelige nakkestøtter. Problemet: Afhængigt af mellemrummets størrelse påvirkes i hvert fald siddekomforten negativt. Barnet sidder mere oprejst og mindre behageligt i køretøjet. Hvis den så falder for langt frem, når den falder i søvn, kan barnesædets beskyttende effekt begrænses i tilfælde af sidekollision. Desuden aftager den understøttende effekt under kørsel på grund af konturerne af ryglænet og sædeoverfladen på køretøjet.

Men hvor farligt er hulrummet mellem sædet og ryglænet? ADAC’en har prøvet det med flere barnesæder i crashtest og køreprøver med monterede og afmonterede nakkestøtter.

Resultatet: I tilfælde af en påkørsel bagfra reducerer den understøttende effekt af bilens nakkestøtte markant de kræfter, der opstår i det øvre nakkeområde (acceleration, trækkraft og bøjningsmoment), uden nogen mærkbare ulemper eller farer som f.eks. barnesædets ryglæn bryder igennem på grund af hulrummet mellem barnesædet og køretøjets ryglæn.

I køredynamikkens grænseområde (undvigemanøvrer) er der ingen alvorlige forskelle med hensyn til sidestøtte. Fordelen ved Isofix-forankringen bliver også tydelig her, som (uanset nakkestøtten) klart reducerer og begrænser sidevipningen af ​​selesædet inklusive barnet.

Konklusionen på ADAC -testene: nakkestøtter bør principielt ikke fjernesogså selvom det anbefales i betjeningsvejledningen. Eller sagt på en anden måde: under hensyntagen til barnets størrelse og vægt, barnestolen (inklusive højdejustering), længden af ​​køretøjets ryglæn og indretningen af ​​nakkestøtten, bør der træffes en individuel beslutning til fordel for sikkerhed og nakkestøtten skal helst ikke fjernes.

På grund af de noget overraskende resultater af ADAC-testene har nogle bilfabrikanter allerede reageret og foretaget forbedringer af betjeningsvejledningenannonceret. BMW vil fremover anbefale kun at fjerne nakkestøtten “hvis det er nødvendigt” og ikke længere “hvis det er muligt”. Og PSA (nu Stellantis) har meddelt, at de vil fjerne “nakkestøtten på køretøjssædet skal fjernes”-meddelelsen i instruktionsbogen, da nakkestøtten skal forblive på plads.

 

Hvilken aldersgruppe passer dit barn?

Den nyfødte (op til 18 mdr./13 kg)

De små børn (9 mdr. og frem til 4 år eller 18 kg.)

De større børn (frem til ca. 12 år eller 36 kg)

Til den nyfødte (op til 18 mdr./13 kg)

Udvalgte modeller

Silver Cross Dream

Nuna Pipa Next

Cybex Aton M i-Size

Top 10

AutostolADAC bedømmelsePris fraKategori Tilladte mål  
Kiddy Evo-Luna i-Size (Isofix)

Test i 2016

 

1,5

3.350 kr.Baby45 cm til 83 cm 
Maxi-Cosi Jade + 3wayFix

Test i 2019

 

1,5

3.130 kr. Baby40 cm til 70 cm 
Silver Cross Dream + Dream i-Size Base

Test i 2020

 

1,5

3.800 kr.Baby40 cm til 85 cm 
Maxi-Cosi Coral + FamilyFix3

Test i 2020

 

1,6

3.900 kr.Baby40 cm til 75 cm 
Nuna Pipa Next + Pipa Next Base

Test i 2020

 

1,6

2.800 kr.Baby40 cm til 83 cm 
Swandoo Albert + i-Size Base

Test i 2019

 

1,6

3.400 kr.Baby40 cm til 85 cm 
Peg Perego Primo Viaggio i-Size + i-Size Base

Test i 2019

 

1,6

2.800 kr.Baby40 cm til 87 cm 
Maxi-Cosi Pebble Plus + 2wayfix (Isofix + i-Size) (bgl. med Bébé Confort Pebble Plus + 2wayfix)

Test i 2015

 

1,6

3.500 kr.Baby45 cm til 75 cm 
Cybex Aton M i-Size & Base M i-Size (Isofix)

Test i 2017

 

1,6

2.600 kr.Baby45 cm til 87 cm 
Britax Römer Baby-Safe i-Size + i-Size Base (Isofix)

Test i 2017

 

1,7

2.500 kr.Baby40 cm til 83 cm
AutostolADAC bedømmelse
Kiddy Evo-Luna i-Size (Isofix)
Test i 2016
1,5
Maxi-Cosi Jade + 3wayFix
Test i 2019
1,5
Silver Cross Dream + Dream i-Size Base
Test i 2020
1,5
Nuna Pipa Next + Pipa Next Base
Test i 2020
1,6
Maxi-Cosi Coral + FamilyFix3
Test i 2020
1,6
Swandoo Albert + i-Size Base
Test i 2019
1,6
Peg Perego Primo Viaggio i-Size + i-Size Base
Test i 2019
1,6
Cybex Aton M i-Size & Base M i-Size (Isofix)
Test i 2017
1,6
Cybex Aton 5
Test i 2017
1,6
Maxi-Cosi Pebble Plus (i-Size) (bgl. mit Bébé Confort Pebble Plus)
Test i 2015
1,6

Kilde: ADAC – BABY

Silver Cross Dream + Dream i-Size Base

Overall
1,5

Godkendelse: i-Size 40 cm til 85 cm (<13 kg)
Babystol med sele til børn fra 40-85 cm (op til ca. 1 1/2 år)

Med en høj vurdering i sikkerheden og et let anvendeligt design, er Silver Cross Dream + Dream i-Size Base for dig, som er på udkig efter den ekstra gode autostol. Stolen er praktisk i en travl hverdag, da monteringen af stolen i bilen er ligetil samtidig med, at du nemt kan spænde barnet fast. Bliver der spildt i bilen er det ikke noget problem, for betrækket kan maskinvaskes – faktisk er der plads til at spilde flere gange, fordi stoffet er af god kvalitet.

Den eneste besværlighed kunne ligge I, at selve afmonteringen af betrækket kan være besværligt. Stolen har rigeligt med plads til dit barn. Dette betyder dog også, at du skal være villig til at ofre lidt plads i bilen, når du kører med autostolen. Samtidig er barnets udsyn fra stolen lidt indskrænket. Til gengæld er der tænkt på komforten med den gode polstring og støtte til benene.  

Scoreforklaring:

Meget godt 0,6 – 1,5

Godt 1,6 – 2,5

Tilfredsstillende 2,6 – 3,5

Tilstrækkelig 3,6 – 4,5

Utilstrækkelig 4,6 – 5,5

Silver Cross Dream + Dream i-Size Base
Sikkerhed
1,3

+ Meget lav risiko for kvæstelser ved frontkollision

+ Meget lav risiko for skader ved sidekollision

+ Optimal seleføring

+ Barnesædet er stabilt i bilen

Håndtering
1,7

+ Meget lav risiko for fejlbetjening

+ Spænd barnet let fast

+ Nem montering af sæde

+ Letforståelige betjeningsvejledninger og advarsler

– Høj vægt

Ergonomi
2,0

+ God benstøtte

+ Øget pladsbehov i bilen

+ God polstring

+ Forringet synlighed for barnet udadtil

+ Praktisk siddestilling

+ Rigtig god plads til barnet

– Øget pladsbehov i bilen

– Forringet synlighed for barnet udadtil

Kemi
1,0

+ Meget lavt forureningsniveau

Rengøring
2,0

+ Maskinvask muligt

+ Godt håndværk

– At fjerne dækslet er lidt mere kompliceret

Nuna Pipa Next + Pipa Next Base

Overall
1,6

Godkendelse: i-Size 40 cm til 83 cm (<13 kg) Babystol med sele til børn fra 40-83 cm (op til ca. 1 1/2 år)

Skal du have familiens mindste medlem med ud at køre, men det kniber med pladsen i bilen, så er Nuna Pipa Next + Pipa Next Base måske noget for dig. Med denne får du nemlig en god og sikker stol, som optager minimal plads i din bil. Har du flere biler, du skal skifte mellem, så er det ikke noget problem, for denne relative letvægter af en stol er nem at montere.

Stolen giver et godt udsyn, så dit barn kan følge med i, hvad der sker på turen, samtidig med, at den gode polstring og benstøtten sørger for, at siddekomforten er i top. Endeligt er der ingen grund til at græde over spildt mælk i bilen, for det høje kvalitetsbetræk kan uden besvær tages af og sendes en tur i vaskemaskinen.

Scoreforklaring:

Meget godt 0,6 – 1,5

Godt 1,6 – 2,5

Tilfredsstillende 2,6 – 3,5

Tilstrækkelig 3,6 – 4,5

Utilstrækkelig 4,6 – 5,5

Nuna autostol quide 2020
Sikkerhed
1,2

+ Meget lav risiko for kvæstelser ved frontkollision

+ Meget lav risiko for skader ved sidekollision

+ God bælteføring

+ Barnesædet er stabilt i bilen

Håndtering
1,9

+ Lav risiko for fejlbetjening

+ Spænd barnet let fast

+ Nem montering af sæde

+ Letforståelige betjeningsvejledninger og advarsler

+ Let vægt

– Har brug for en lang køretøjssele til montering uden en Isofix-base

Ergonomi
2,2

+ God benstøtte

+ God polstring

+ God udsigt for barnet udadtil

+ Praktisk siddestilling

+ Mindre plads krævet i bilen

+ God plads til barnet

Kemi
1,0

+ Meget lavt forureningsniveau

Rengøring
1,5

+ Meget lavt forureningsniveau

Cybex Aton M i-Size

Overall
1,6

Godkendelse: i-Size fra 45 cm til 87 cm (<13 kg)
Til børn fra 45-87 cm (op til ca. 1 1/2 år)
Babystol med sele og central selespænding

Står du og mangler en super god og sikker autostol, som din nyfødte uden besvær kan vokse sig større i? Så er det måske værd at kaste et blik på Cybex Aton M i-Size. Her har du nemlig muligheden for at supplere med et aftageligt indlæg, som virker til at flade siddevinkel ud for din baby. Derudover kan du vælge ekstra brede seler, for at gøre det mere behageligt for barnet at være fastspændt.

Endeligt kan du få en hovedstøtte, der kan justeres med op til 11 forskellige positioner, og på den måde tilpasses stolen dit barn, efterhånden som det vokser sig større. Der er tænkt på komfortniveauet, og med den gode polstring og støtte kan dit barn nyde køreturen veltilpas i sin stol. Som prikken over i’et er stolen let at montere i bilen.

Scoreforklaring:

Meget godt 0,6 – 1,5

Godt 1,6 – 2,5

Tilfredsstillende 2,6 – 3,5

Tilstrækkelig 3,6 – 4,5

Utilstrækkelig 4,6 – 5,5

Cybex autostol guide 2020
Sikkerhed
1,2

+ Lav risiko for kvæstelser ved en frontkollision

+ Meget lav risiko for skader ved sidekollision

+ Optimal seleføring

+ Barnestolen kan tilsluttes meget fast til køretøjet

Håndtering
1,9

+ Lav risiko for fejlbetjening

+ Spænd barnet let fast

+ Sædemontering meget nem og hurtig

+ Meget letforståelig brugsanvisning og advarsler

+ Meget let vægt

Ergonomi
2,2

+ God benstøtte

+ God polstring

+ God udsigt for barnet udadtil

+ Praktisk siddestilling

+ Rigtig god plads til barnet

– Øget pladsbehov i bilen

Kemi
1,0

+ Lavt forureningsniveau

Rengøring
1,5

+ Maskinvask muligt

+ Godt håndværk

– At fjerne dækslet er lidt mere kompliceret

Til de små børn (9 mdr. og frem til 4 år eller 18 kg.)

Udvalgte modeller

Britax Römer Swingfix M i-Size

Besafe iZi Modular RF X1 + iZi Modular i-Size Base

Besafe iZi Kid X3 i-Size

Top 10

AutostolADAC bedømmelsePris fraKategoriTilladte mål 
 

Kiddy Phoenixfix 3 (Isofix)

Test i 2016

 

1,7

2.000 kr.Små børn9 til18 kg 
 

Britax Römer Swingfix M i-Size

Test i 2018

 

1,7

3.800 kr.Små børn61 cm til 105 cm 
 

Besafe iZi Modular RF X1 + iZi Modular i-Size Base

Test i 2022

 

1,7

4.300 kr.Små børn61 cm til 105 cm 
 

Besafe iZi Kid X3 i-Size

Test i 2019

 

1,8

4.200 kr.Små børn61 cm til 105 cm 
 

Besafe iZi Kid X2 i-Size (Isofix)

Test i 2016

 

1,8

4.000 kr.Små børn61 cm til 105 cm 
 

Maxi-Cosi Pearl One i-Size + FamilyFix One i-Size

Test i 2018

 

2,0

3.500 kr.Små børn67 cm til 105 cm 
 

Besafe iZi Modular RF i-Size + iZi Modular Base

Test i 2019

 

2,0

4.300 kr.Små børn61 cm til 105 cm 
 

Besafe iZi Modular X1 + iZi Modular i-Size Base

Test von 2020

 

2,0

5.000 kr.Små børn61 cm til 105 cm 
 

Cybex Sirona SX2 i-Size

Test von 2021

 

2,1

3.800 kr.Små børn61 cm til 105 cm 
 

Britax Römer Dualfix M i-Size

Test von 2018

 

2,1

3.500 kr.Små børn61 cm til 105 cm
AutostolADAC bedømmelse
Kiddy Phoenixfix 3 (Isofix)
Test i 2016
1,7
Britax Römer Swingfix M i-Size
Test i 2018
1,7
Besafe iZi Modular RF X1 + iZi Modular i-Size Base
Test i 2022
1,7
Besafe iZi Kid X3 i-Size
Test i 2019
1,8
Besafe iZi Kid X2 i-Size (Isofix)
Test i 2016
1,8
Maxi-Cosi Pearl One i-Size + FamilyFix One i-Size
Test i 2018
2
Besafe iZi Modular RF i-Size + iZi Modular Base
Test i 2
019
2
Besafe iZi Modular X1 + iZi Modular i-Size Base
Test i 2020
2
Cybex Sirona SX2 i-Size
Test i 2021
2,1
Britax Römer Dualfix M i-Size
Test i 2018
2,1

Kilde: ADAC – BABY

Britax Römer Swingfix M i-Size

Overall
1,7

Er du på udkig efter en rigtig god autostol, som i høj grad har sikkerheden for øje? Så er Britax Römer Swingfix M i-Size måske det rette match for dig. Britaxs Swingfix giver dig muligheden for, at have dit barn bagudvendt indtil det er 4 år gammel .Dette er med til at øge beskyttelsen af især dit barns hals og nakke. Autostolen beskytter dit barn fra alle sider samtidig med, at der også er tænkt på komforten. Som eksempel er stolen polstret med puder og sidestykker, som gør, at dit barn kan nyde turen ved at sidde blødt og behageligt.

Skal man ud på en længere køretur, kan det være rart for barnet at variere siddepositionen i stolen. Derfor er det et klart plus, at denne model gør det muligt at justere på netop dette under kørslen. Og mon ikke at et veltilpas barn kan lette enhver køretur? Heller ikke forældrenes komfort er overset, da stolen dels er let at montere og dels, med sin lette vægtklasse, er nem at bære på.

Værd at fremhæve er at autostolen har 360 graders drejefod, bagud- og fremadvendt, overlegne sikkerhedsfunktioner, i-Size test, maskinvaskbart betræk, nyfødt indsats som ofte er inkluderet, komfortabel og højkvalitets finish.

Scoreforklaring:

Meget godt 0,6 – 1,5

Godt 1,6 – 2,5

Tilfredsstillende 2,6 – 3,5

Tilstrækkelig 3,6 – 4,5

Utilstrækkelig 4,6 – 5,5

Sikkerhed
1,4

+ Meget lav risiko for kvæstelser ved frontkollision

+ Lav risiko for skader ved sidekollision

+ Optimal seleføring

+ Barnesædet er stabilt i bilen

Håndtering
2,0

+ Lav risiko for fejlbetjening

+ Nem montering af sæde

+ Letforståelige betjeningsvejledninger og advarsler

– Meget tung vægt

– At spænde barnet op er lidt mere kompliceret

Ergonomi
2,0

+ Rigtig god polstring

+ Praktisk siddestilling

+ Rigtig god plads til barnet

– Forringet synlighed for barnet udadtil

– Benstøtten er ikke optimal

– Øget pladsbehov i bilen

Kemi
1,0

+ Meget lave forureningsniveauer

Rengøring
1,2

+ Maskinvask muligt

+ Coveret er meget nemt at fjerne

+ Meget godt håndværk

Besafe iZi Modular RF X1 + iZi Modular i-Size Base

Overall
1,7

Står der en autostol i topklasse på din ønskeliste? Så er den robuste Besafe iZi Modular RF X1 + iZi Modular i-Size Base måske et godt bud. Overordnet er stolen er let at have med at gøre, og selve monteringen er nemt klaret. Ligesom Swingfix fra Brittax giver Besafe iZi Modular RF X1 + iZi Modular i-Size Base dig mulighed for at have dit barn bagudvendt indtil barnet bliver fire år. Autostolen skal monteres med i-size base som i nogle tilfælde sælges seperat. Basen bliver forbundet med bilens ISOfix som er med til at give dit barn den optimale sikkerhed.

BeSafe crashtester altid deres sæder cirka 10.000 gange, virtuelt og i laboratorier. Denne autostol er derfor testet til en højere standard end lovene fastsat af R129-forordningen, iZi Modular i-Size tilbyder øget sidekollisionsbeskyttelse, hvilket er en virkelig enestående funktion.I de første par måneder vil den ekstra polstring holde dit barn trygt og sikkert. Sædet har også en Side Impact Protection+ støddæmper på den side, der er nærmest døren, som vil give endnu bedre beskyttelse i tilfælde af en sidelæns kollision.

Sædets fempunktssele er sikkert nok til at forhindre enhver lille Houdini i at vride sig fri, og nakkestøtten er også nem at justere for at sikre, at dit barn er i den rigtige position, mens de vokser.

Når det er installeret korrekt, føles sædet robust, når det vender både bagud og fremad. Selvom den er ret stor i størrelsen (du ville blive presset hårdt for at få tre af disse på bagsædet i en gennemsnitlig femdørs bil), er den ikke stor nok til at hindre førerens udsyn, og der er intet her, der ville forårsage distraktion – selvom det, når det er bagudvendt, måske vil investere i et spejl, der giver dig mulighed for at holde øje med dit barn, mens du kører.

Alle dele er sikre – der er ingen fare for, at bidder bliver løse eller små fingre bliver fanget – og stoffet (polyester) vil ikke gnide eller irritere huden.

Scoreforklaring:

Meget godt 0,6 – 1,5

Godt 1,6 – 2,5

Tilfredsstillende 2,6 – 3,5

Tilstrækkelig 3,6 – 4,5

Utilstrækkelig 4,6 – 5,5

Sikkerhed
1,2

+ Meget lav risiko for kvæstelser ved frontkollision

+ Meget lav risiko for skader ved sidekollision

+ Optimal seleføring

+ Barnesædet er stabilt i bilen

Håndtering
2,4

+ Lav risiko for fejlbetjening

+ Nem montering af sæde

+ Letforståelige betjeningsvejledninger og advarsler

– Lidt komplekst at spænde barnet

Ergonomi
1,9

+ God benstøtte

+ Rigtig god polstring

+ Praktisk siddestilling

+ Meget god plads

– Øget pladsbehov

– Forringet synlighed for barnet udadtil

Kemi
1,0

+ Meget lave forureningsniveauer

Rengøring
3,0

+ Maskinvask muligt

– At fjerne dækslet er lidt mere kompliceret

– Dårlig forarbejdning

Besafe iZi Kid X3 i-Size

Overall
1,8

En smart udformet autostol, der kan bruges bagudvendt indtil dit barn bliver fire år.. Autostolen er nem at installere med nogle smarte funktioner, men kan være lidt svær at transportere da den iintet bærehåndtag har. 

BeSafe iZi Combi X3 er en gruppe 0+/1 autostol, egnet fra fødslen til omkring 4 år. Sædet skal bruges bagudvendt fra fødslen til 9 kg (omkring 9 måneder), og det anbefales, at børn fortsætter med at vende bagud, indtil de er 4. Der er dog mulighed for at bruge sædet fremadvendt fra dette tidspunkt og frem.

BeSafe iZi Combi X3 er konstrueret af en ydre PP hård skal, indre EPS skumskal. Nøglefunktioner er en 5-punktssele, tommelfingerbetjent central justeringsknap, aftagelige og vaskbare sædebetræk og hovedstøtte, rygventilation og 5-positions tilbagelæningsmekanisme. Sædet leveres med eller uden integreret ISOFIX-bund. En anti-rotations forreste bøjle passer til forsiden af ​​sædet, når den bruges bagudvendt, for at forhindre sædet i at bevæge sig fremad ved en kollision.

BeSafe er et norsk mærke ejet af HTS (Hans Torgersen & Sønn AS). HTS hævder, at bagudvendte autostole er fem gange sikrere end fremadvendte sæder. I et fremadvendt sæde er børn mere tilbøjelige til at få nakkeskader, når de er involveret i en frontalkollision. Det skyldes, at de skyder frem med enorm kraft. En undersøgelse af 800 bilulykker med børn i alderen 0-4 år, foretaget af bilproducenten Volvo, viste, at 40 % af børnene fik alvorlige skader, når de sad fremadvendt, sammenlignet med kun 8 %, når barnestolen vendte bagud. Der er dog mere til argumentet end dette, idet Baby Products Association (BPA) rejste nogle gyldige pointer om den bagudvendte bilsædedebat i 2009.

Scoreforklaring:

Meget godt 0,6 – 1,5

Godt 1,6 – 2,5

Tilfredsstillende 2,6 – 3,5

Tilstrækkelig 3,6 – 4,5

Utilstrækkelig 4,6 – 5,5

Design uden navn (10)
Sikkerhed
1,1

+ Meget lav risiko for skader ved front- og sidesammenstød

+ God bælteføring

+ Barnestolen kan tilsluttes meget fast til køretøjet

Håndtering
2,5

+ Lav risiko for fejlbetjening

+ Nem montering af sæde

– At spænde barnet op er lidt mere kompliceret

– Meget tung vægt

+ Letforståelige betjeningsvejledninger og advarsler

Ergonomi
2,1

+ God polstring

+ Praktisk siddestilling

+ Mindre plads krævet i bilen

+ God plads til barnet

– Benstøtten er ikke optimal

– Forringet synlighed for barnet udadtil

Kemi
1,0

+ Meget lave forureningsniveauer

Rengøring
2,0

+ Maskinvask muligt

+ God kvalitet

– At fjerne dækslet er lidt mere kompliceret

Til de større børn (frem til ca. 12 år eller 36 kg)

Udvalgte modeller

Cybex Solution M

Cybex Solution S-Fix

Britax Römer Kidfix III M

Top 10

AutostolADAC BedømmelsePris fraKategoriKategoriTilladte mål
Cybex Solution M-Fix SL (Isofix)

Test i 2017

 

1,7

1.200 kr.Større børn15 bis 36 kg 
Cybex Solution S-Fix

Test i 2018

 

1,7

1.800 kr.Større børn15 bis 36 kg 
Britax Römer Kidfix III M

Test i 2019

 

1,7

1.900 kr.Større børn15 bis 36 kg 
Joie Traver

Test i 2018

 

1,8

1.200 kr.Større børn15 bis 36 kg 
Cybex Solution S i-Fix

Test i 2021

 

1,8

1.800 kr.Større børn100 cm bis 150 cm 
Kiddy Cruiserfix 3 (Isofix)

Test i 2017

 

1,8

2.000 kr. Større børn15 bis 36 kg 
Cybex Solution M-fix (Isofix)

Test i 2015

 

1,8

1.800 kr.Større børn15 bis 36 kg 
Britax Römer Kidfix SL SICT (Isofix)

Test i 2015

 

1,8

1.500 kr.Større børn15 bis 36 kg 
Britax Römer Kidfix SL (Isofix)

Test i 2015

 

1,8

1.200 kr.Større børn15 bis 36 kg 
Kiddy Smartfix (Isofix)

Test i 2015

 

1,8

2.000 kr.Større børn15 bis 36 kg
AutostolADAC bedømmelse
Cybex Solution M SL
Test i 2017
1,7
Cybex Solution M-Fix SL (Isofix)
Test i 2017
1,7
Cybex Solution S-Fix
Test i 2018
1,7
Britax Römer Kidfix III M
Test i 2019
1,7
Kiddy Cruiserfix 3 (Isofix)
Test i 2017
1,8
Joie Traver
Test i 2018
1,8
Cybex Solution M
Test i 2015
1,8
Cybex Solution M-fix (Isofix)
Test i 2015
1,8
Britax Römer Kidfix SL SICT (Isofix)
Test i 2015
1,8
Britax Römer Kid II
Test i 2015
1,8

Cybex Solution M

Overall
1,7

Er du på udkig efter en god og velfungerende autostol, så er Cybex Solution M måske svaret. Frem for alt er denne model bygget op omkring et højt niveau af sikkerhed, når du kører med dit barn i trafikken. Ikke alene sidder dit barn godt beskyttet i bilen, der er også tænkt på komfortfaktoren i stolen. En af de helt store fordele er her, at stolen har et ventilationssystem, som gør, at stolen ikke bliver for varm, hvilket kan blive særligt på praktisk på de længere køreture.

Skulle køreturen vugge dit barn i søvn, kan hovedstøtten vippes, så hovedet kan lænes tilbage. Dog har modellen, til forskel fra flere andre, ikke en position specifik til hvile. Du skal dog ikke bekymre dig om, at dit barn kan sidde behageligt, for stolen har både en god polstring med bløde puder og støtte til benene. Modellen optager en del plads i bilen, men til gengæld har dit barn et godt udsyn fra sin stol og kan på denne måde nyde godt af at være underholdt på jeres bilture. 

Scoreforklaring:

Meget godt 0,6 – 1,5

Godt 1,6 – 2,5

Tilfredsstillende 2,6 – 3,5

Tilstrækkelig 3,6 – 4,5

Utilstrækkelig 4,6 – 5,5

Cybex solution x2-fix autostol
Sikkerhed
1,8

+ Lav risiko for kvæstelser ved en frontkollision

+ Meget lav risiko for skader ved sidekollision

+ God bælteføring

+ Barnesædet er stabilt i bilen

Håndtering
1,4

+ Meget lav risiko for fejlbetjening

+ Spænd barnet let fast

+ Sædemontering meget nem og hurtig

+ Letforståelige betjeningsvejledninger og advarsler

+ Let sæde

Ergonomi
2,1

+ God benstøtte

+ God polstring

+ God udsigt for barnet udadtil

+ Praktisk siddestilling

+ God plads til barnet

– Øget pladsbehov i bilen

Kemi
1,0

– Meget lave forureningsniveauer

Rengøring
1,8

+ Maskinvask muligt

+ Meget god kvalitet

– At fjerne dækslet er lidt mere kompliceret

Britax Römer Kidfix III M

Overall
1,7

Er du en æstetiker, der ikke vil gå på kompromis med sikkerheden? Så er den flotte Britax Römer Kidfix III M måske autostolen for dig. I modellen er der vægtet et højt niveau af sikkerhed, når du skal have dit barn med ud at køre i trafikken. Blandt andet har stolen en pude, der kan justeres efter højde, og sørger for, at dit barn holdes fast i den sikrest mulige position, hvis der skulle ske en kollision.

Derudover er der med barnets høje placering i stolen rig mulighed for at kigge ud af vinduet. Hvis køreturen alligevel ikke byder på noget spændende at se på, kan dit barn trygt tage en lur i sin stol, da hovedstøtten sørger for at barnet sidder både sikkert og rart med sit hoved.

Stolen er let anvendelig for den voksne, da den er nem at montere i bilen, og samtidig, i kraft af sine lette vægt, er problemfri at bære rundt på. Der er kredset for, at barnet skal være komfortabel under køreturen i denne blødt polstrede stol. Blandt andet er det muligt at justere på både ryglæn og hovedstøtte således, at stolen løbende kan tilpasses dit voksende barn.

Stolen har i tillæg fire forskellige positioner som barnet kan sidde i, hvortil ryglænet automatisk retter sig ind. Dette gør, at dit barn sidder mest muligt optimalt under jeres køreture. 

Sikkerhed
1,7

+ Lav risiko for kvæstelser ved frontkollision

+ Meget lav risiko for skader ved sidekollision

+ Optimal seleføring

+ Barnesædet er stabilt i bilen

Håndtering
1,7

+ Lav risiko for fejlbetjening

+ Spænd barnet let fast

+ Nem montering af sæde

+ Letforståelige betjeningsvejledninger og advarsler

Ergonomi
2,3

+ Rigtig god benstøtte

+ God polstring

+ God plads til barnet

– Forringet synlighed for barnet udadtil

– Øget pladsbehov i bilen

– Siddestilling ikke ideel

Kemi
1,0

+ Meget lavt forureningsniveau

Rengøring
2,0

+ Maskinvask muligt

– At fjerne dækslet er lidt mere kompliceret

+ Godt håndværk

Cybex Solution S-Fix

Overall
1,7

Cybex Solution S i-Fix er en iSize godkendt barnestol velegnet til børn over 4 år, 100 cm og 15 kg minimum. Solution S i-Fix er et af de højest scorende selesæder, der sælges i Danmark.

Når du bruger Solution S i-Fix, er dit barn fastgjort til selepuden ved hjælp af køretøjets 3-punkts sikkerhedssele. Solution S i-fix sikrer, at sikkerhedsselen er placeret korrekt over dit barns krop for at sikre maksimal beskyttelse i tilfælde af en ulykke.

Solution S i-Fix kan bruges med eller uden isofix, hvilket gør det til en god mulighed, hvis du skal flytte sædet mellem biler, hvor den ene ikke har isofix-muligheder.

Solution S i-Fix er bygget med en energiabsorberende skal, som arbejder for at absorbere kræfterne fra et stød og derfor giver fremragende beskyttelse til barnet. Derudover indeholder Solution S i-Fix et lineært sidekollisionssystem, som øger sikkerheden og beskyttelsen under en sidekollision. Det lineære sidekollisionssystem skal forlænges på den side, der er tættest på køretøjets dør, og dette har vist sig at reducere påvirkningen af ​​en sidekollision med cirka 25 % sammenlignet med sæder uden det lineære sidekollisionssystem på plads.

Solution S i-Fix har en enestående tilbagelænet nakkestøtte uafhængig af ryglænets tilbagelænede evne. Den tilbagelænede nakkestøtte sikrer, at dit barns hoved ikke falder frem, hvis det falder i søvn, og øger derfor sikkerheden, fordi dit barns hoved hele tiden er beskyttet inde i den beskyttende skal på sædernes nakkestøtte.

Brug af isofix på Solution S i-Fix vil øge stabiliteten og mindske bevægelsen i køretøjet. Men sædet kan også bruges i køretøjer uden isofix-ankre uden at gå på kompromis med dit barns sikkerhed.

Solution S i-Fix fik en score på 1,8 for sikkerhed af ADAC med lav risiko for skader ved frontalkollision og meget lav risiko for skader ved sidekollision. Den fik en samlet ADAC-score på 1,7, hvilket er “godt”.

Scoreforklaring:

Meget godt 0,6 – 1,5

Godt 1,6 – 2,5

Tilfredsstillende 2,6 – 3,5

Tilstrækkelig 3,6 – 4,5

Utilstrækkelig 4,6 – 5,5

Sikkerhed
1,7

+ Lav risiko for kvæstelser ved frontkollision

+ Meget lav risiko for skader ved sidekollision

+ Optimal seleføring

+ Barnesædet er stabilt i bilen

Håndtering
1,8

+ Lav risiko for kvæstelser ved frontkollision

+ Meget lav risiko for skader ved sidekollision

+ Optimal seleføring

+ Barnesædet er stabilt i bilen

Ergonomi
1,8

+ God benstøtte

+ Rigtig god polstring

+ God udsigt for barnet udadtil

+ Eksemplarisk siddestilling

+ Lille behov for plads

+ God plads

Kemi
1,0

+ Meget lavt forureningsniveau

Rengøring
1,8

+ Dækslet er nemt at fjerne

+ Meget godt håndværk

Vi sidder klar til at hjælpe dig

Udfyld felterne nedenfor

Telefonnummer

Nummerplade

Kontakt mig

Få et tilbud

Brian Maul

Mail: bm@maulbiler.dk

Telefon: 87932469

Lad os finde din bil

Brian Maul

Mail: bm@maulbiler.dk

Telefon: 87932469

Har du et spørgsmål?

Udfyld denne formular og vi kontakter dig hurtigst muligt.

Beregn byttepris

Brian Maul

Udfyld denne formular og vi kontakter dig hurtigst mu1igt

Book en prøvetur

Udfyldt denne formular og vi kontakter dig hurtigst mu1igt

Vi ringer dig op inden for 1-2 dage.
Vi glæder os til at snakke med dig!

Hvis du mangler hjælp til andet  er du altid velkommen til at kontakte os på